Casa ZavieraOver ons

Wij zijn Monique en Merik en wij heten u welkom in ons huis. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken vindt u hier

informatie over het huis, de omgeving en leuke tips voor tijdens uw verblijf. Wij komen zelf uit Nederland. Fuerteventura, en met name Corralejo, heeft ons hart gestolen. Het doet ons plezier om deze plek met anderen te delen. Wij wensen u veel plezier en een aangenaam verblijf!


Monique & Merik

Corralejo

Corralejo is een populaire badplaats gelegen aan de noordzijde van het Canarische eiland Fuerteventura. Corralejo is bekend om zijn prachtige uitgestrekte witte stranden ondersteund door prachtige duinen die op de Sahara lijken. Er zijn ook veel mogelijkheden voor watersport zoals windsurfen en kitesurfen. In de oude stad, met zijn smalle straatjes en pleintjes heerst ondanks het toerisme typisch Spaanse sfeer. Aan hoofdstraat zijn veel  winkels, een aantal nachtclubs en bars.

Fuerteventura

Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het is de meest zuid-oostelijk gelegen eiland van de archipel die bij Spanje hoort. De meer dan zeventienhonderd vierkante kilometer eiland is van vulkanische oorsprong. Dit is zeer duidelijk te zien aan het glooiende landschap, waar u op veel plaatsen goed kunt zien kunt zien hoe de lavastromen de heuvels en bergen hebben gevormd. Hoe relatief deze schoonheid is, is merkbaar aan de manier waarop verschillende mensen het landschap beoordelen. Veel toeristen die Fuerteventura bezoeken vinden dat er een duidelijk gebrek aan 'groen' is, dat de natuur saai en droog is en dat eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife mooier zouden zijn. Wij zijn het daar niet mee eens want als je goed kijkt, zie je dat Fuerteventura vele gezichten heeft en daar waar andere mensen het saai noemen, vinden wij dat juist deze eenvoud in het landschap het zo prachtig maakt.